De impact van vlijmscherpe hiphop theatervoorstelling gemaakt mét jongeren

Nieuwsoverzicht

Kan vlijmscherp theater met hiphop over jongeren die leven aan de onderkant van de samenleving het jongere publiek beïnvloeden om voor het rechte pad te kiezen? Vonk spreekt in deze aflevering met de makers van de voorstelling ‘Angry Young Men’ en met de jongeren die intensief betrokken waren bij het maken voorstelling. Waarom was het belangrijk voor hen om mee te werken? Vanaf 8 juni is deze aflevering van de podcast ‘Wij zijn Kunstenaar’ te beluisteren via alle podcastapps.

Samenwerking met jongeren

Regisseur Floris van Delft van theatergezelschap WAT WE DOEN maakte samen met hiphopartiest Winne deze kritische voorstelling met hiphop over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Zoals bij de andere projecten van WAT WE DOEN wordt er intensief samengewerkt met jongeren, hun verhalen komen terug in de voorstelling. Zo vertelt Sunaida waarom meewerken aan de voorstelling heel belangrijk was: “Ik heb mezelf teruggevonden na een lange tijd. Ik voel nu dat ik mezelf mag laten zien.”

‘Angry Young Men’ is de eerste voorstelling van een drieluik. De tweede voorstelling, ‘So Far So Good’ is te zien van 9 juni t/m 2 december.