Sociale werkplaats FAIR coffins maakt duurzame uitvaartkisten

Nieuwsoverzicht

Een begrafenis of crematie is enorm belastend voor het milieu. De totale uitstoot van een begrafenis is 95 kilo CO2. Cremeren is nog belastender, daarmee stoot je maar liefst 208 kilo CO2 uit.* Dat is evenveel als een enkele vlucht van Schiphol naar Madrid. Gelukkig wordt er steeds vaker nagedacht over het verduurzamen van uitvaarten. FAIR coffins maakt en verkoopt ecologische uitvaartkisten die milieuvriendelijk en betaalbaar zijn. En ook op sociaal vlak is dit initiatief goed bezig. De kisten worden namelijk gemaakt door mensen die moeilijk aan werk komen.

Kist van karton

FAIR coffins zijn gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard. Dit is een kartonachtig plaatmateriaal van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Dit materiaal krijgt de organisatie vanuit een regionale drukkerij. De kisten zijn ook te bedrukken en zo persoonlijk te maken.

Iedereen is welkom

De sociale werkplaats van FAIR coffins is gevestigd in Nijmegen, maar levert landelijk. De organisatie biedt een combinatie van dagbesteding en werkplekken gericht op doorstroom. Iedereen is er welkom, van mensen met een beperking tot nieuwkomers of ex-gedetineerden. Met steun van het VriendenLoterij Fonds kan FAIR coffins groeien en meer werkplekken bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

* Bron: TNO