Sociale onderneming Mama’s Koelkast opent afhaalwinkel in Amsterdam

Een grote droom van sociale onderneming Mama’s Koelkast is uitgekomen: het openen van een eigen winkel in Amsterdam. Mama’s Koelkast is een bedrijfs- en evenementencateraar waar vrouwen met een migratieachtergrond, mama’s genoemd, worden opgeleid zodat zij uiteindelijk hun zelfgekookte maaltijden kunnen verkopen. De nieuwe winkel verrijkt de buurt met betaalbare wereldse afhaalmaaltijden en biedt de deelnemende mama’s de mogelijkheid hun liefde voor koken en eten verder te professionaliseren.

Tien jaar aan sociale impact

Sinds de oprichting in 2013 heeft Mama’s Koelkast meer dan 70 sociaal geïsoleerde en financieel benadeelde mama's van verschillende culturele achtergronden opgeleid en begeleid naar financiële zelfstandigheid op de arbeidsmarkt. De verschillende culturele achtergronden proef je terug in alle authentieke gerechten die de onderneming aanbiedt. Niet voor niets zijn het cateringbedrijf en de kookworkshops in heel Nederland populair. Met de nieuwe winkel voegt de onderneming naast catering en een eigen ‘academy’, nu afhaalmaaltijden aan het assortiment toe.

Ruimte om te groeien

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kon het VriendenLoterij Fonds de financiering van de Amsterdamse winkel mede mogelijk maken. Hiermee heeft Mama’s Koelkast letterlijk en figuurlijk meer ruimte om te groeien. In Amsterdam starten ze met een Surinaamse, Indiase en Marokkaanse koelkast. Elk gevuld en beheerd door een van de mama’s. Voor de vierde koelkast wordt via Instagram een mama gezocht die handig is in de keuken en bij de onderneming wil leren om zelfstandig ondernemer te worden.

Iedereen is welkom

In het hart van de Jordaan nodigen de mama’s iedereen uit om de met liefde gemaakte gerechten te komen proeven. Van de Jordanees om de hoek tot de toerist van de andere kant van de oceaan. De maaltijden zijn gezond, duurzaam en bijna allemaal plantaardig, dus er is voor elk wat wils.

Wil je Mama’s Koelkast inhuren voor de catering of een gezellig kookworkshop? Ga dan naar mamaskoelkast.nl