Terug naar je kindertijd met The Ozard of Wiz

Nieuwsoverzicht

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor de kerstvakantie met je kinderen, neefjes of nichtjes? Ga dan naar de nieuwe theatervoorstelling The Ozard of Wiz, gebaseerd op de filmklassieker The Wiz. Een voorstelling die laat zien dat je anders mag zijn. Zeven mensen nemen je door middel van vogue, popmuziek, mode en melancholie mee terug naar hun kindertijd en laten zien dat het juist een voordeel kan zijn om af te wijken van ‘normaal’.

Terug naar je kindertijd

Het idee van de voorstelling komt uit een jeugdherinnering van René Geerlings, de regisseur van de show. Als kind is hij groot fan van de film The Wiz (1978) en speelt hij alle rollen na. Zo imiteert hij hoofdrolspeelster Dorothy in zijn badjas met daaronder een handdoek als jurk. Dit doet hij vol overgave tot zijn vader de slaapkamer binnenkomt. René voelt zich betrapt en schaamt zich voor het eerst in zijn leven. Niet omdat zijn vader iets geks zegt of raar kijkt, maar puur omdat René zich op dat moment realiseert dat wat hij doet niet 'normaal’ is volgens de samenleving.

Door heel het land te zien

The Ozard of Wiz is geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder en ging half december in première in het Maaspodium in Rotterdam. De voorstelling is in de kerstvakantie niet alleen in Rotterdam te zien, maar ook in De Meern, Amsterdam, Helmond en Amersfoort. Ook na de kerstvakantie is de voorstelling nog een paar maanden te zien door heel Nederland. Tickets koop je hier.

Te gast bij Koffietijd

René en choreograaf Guilliano Pinas waren te gast bij Koffietijd om te vertellen wat deze, mede door het VriendenLoterij Fonds mogelijk gemaakte, voorstelling zo bijzonder maakt.