VriendenLoterij helpt nieuwe generatie kunstenaars met 700.000 euro voor ontwikkelprogramma Panna van Likeminds

Nieuwsoverzicht

Amsterdam - 22 februari 2023 – Een enorme verrassing voor directeur Jarrod Francisco van Likeminds, een ontwikkelplek voor theatermakers in Amsterdam. Vanmorgen ontving hij, samen met Caspar Nieuwenhuis (medewerker Likeminds & directeur HKU Theater) en de rest van het Likeminds team, een cheque ter waarde van € 700.000,- uit handen van Jeroen Branderhorst, Hoofd team Partners van de VriendenLoterij. Deze bijdrage van de VriendenLoterij is voor het ontwikkelprogramma Panna, dat Likeminds samen met het VriendenLoterij Fonds in het leven riep. Panna biedt talentvolle jonge makers, die door de coronacrisis op achterstand zijn geraakt, een opening om nieuw werk te maken en presenteren

Panna (= poortje) is een ontwikkelprogramma vol theater, dans, muziek, beeldende kunst, fotografie, design, literatuur en mode. Door Panna krijgt een nieuwe generatie kunstenaars extra ruimte om nieuw werk te maken en bestaand werk te presenteren. Ze worden daarbij ondersteund door een consortium van instellingen door het hele land. Ze krijgen hulp bij het uitwerken van hun ideeën, het regelen van financiering, het vinden van een publiek én het uitvoeren van verrassende producties en voorstellingen.

Jarrod Francisco, directeur van Likeminds

“In de afgelopen jaren hebben twee lichtingen jonge, net afgestudeerde makers door de coronamaatregelen niet de kans gekregen om te experimenteren. Zij staan hiermee niet alleen op achterstand, maar de sector en het publiek missen veel talenten en nieuwe, sprankelende impulsen. Deze gulle gift van de VriendenLoterij biedt jonge makers die door de pandemie op achterstand zijn geraakt een opening naar de toekomst: Panna!”

Jeroen Branderhorst, Hoofd team Partners van de VriendenLoterij

‘’De pandemie en wereldwijde inflatie hebben een stop gezet op de ontwikkelruimte van jong talent. En juist dat jonge talent is zo belangrijk voor de toekomst van de theatersector. We zijn daarom trots een bijdrage te kunnen leveren aan dit prachtige initiatief dat een springplank voor talentvolle kunstenaars vormt.’

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.

Over Likeminds

Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. Daarnaast leidt Likeminds Factory jongeren op tot autonoom theatermaker.

Meer info en rechtenvrij beeldmateriaal

Meer info via [email protected]
Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar.