Jaarverslag 2022: Een jaar van verbinding

Nieuwsoverzicht

De covid-19-pandemie, inflatie, oorlog in Oekraïne en stijgende energieprijzen. 2022 was een jaar vol mondiale uitdagingen. Ook was het een jaar van verbinding. We vierden DOENs 30e verjaardag, met een online event waarin we zowel terugblikten als vooruitkeken met onze partners. En we konden weer fysiek op kantoor werken en samenkomen met partners in binnen- en buitenland.

253 initiatieven gesteund

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij steunde Stichting DOEN in 2022 met 26,2 miljoen euro financiering 253 vernieuwende groene, sociale en creatieve initiatieven. Zoals Trash’ure Taarten, een banketbakkerij in Nijmegen die heerlijke taarten maakt van groenten en fruit die anders weggegooid zouden worden. De bakkers van de taarten en cakes zijn mensen met een migratieachtergrond. Zij doen werkervaring en sociale contacten op in de bakkerij en leren de Nederlandse taal.

Vertrouwen in de toekomst

Op basis van de vijfjaarlijkse evaluatie spraken de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij in 2022 opnieuw hun vertrouwen in DOEN uit. En bevestigden ze de toekenning voor de komende vijf jaar. Ook sprak de Raad van Toezicht het vertrouwen in ons nieuwe strategisch kompas 2023-2027 uit.

In ons jaarverslag lees je hier meer over. Naast het jaarverslag hebben we ook een online jaaroverzicht bomvol inspirerende verhalen, video’s en artikelen.

Foto: Het jaarlijkse project 'All you can Art' is een samenwerking tussen Instituto Buena Bista (IBB) en Kunsthal Rotterdam. Hier krijgt iedereen - maar dan ook echt iedereen - de kans om samen kunst te maken, te leren en te ontdekken. Op de foto kunstenaar Roxette Capriles in haar Face Shop. (Credits: Marco De Swart)