Corné's Hartenwens gaat in vervulling met een speciale Taptoe

Nieuwsoverzicht

Wat een geluk voor de Zwijndrechtse Corné (24). Op 17 juni ging zijn langgekoesterde droom in vervulling: een taptoe in zijn woonplaats. Een taptoe is een bijzonder muzikaal spektakel, waarbij de harmonieën, fanfares, marching bands en doedelzakbands samenkomen om een onvergetelijk optreden neer te zetten. Voor Corné, die door de jaren heen talloze taptoes in heel Nederland heeft bezocht met zijn vader, ging hiermee een langgekoesterde droom in vervulling. Een droom die werkelijkheid werd dankzij de stichting "Droom van een Fan" die een bijdrage voor deze Hartenwens kreeg van het VriendenLoterij Fonds.

"Woorden schieten tekort om uit te drukken hoe dit voor mijn zoon was en wat het voor ons betekende om dit te kunnen organiseren. Een eigen taptoe in Zwijndrecht vol verrassingen en prachtige momenten, mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het VriendenLoterij Fonds. Elk optreden zorgde voor kippenvelmomenten en emoties. Ik heb Corné alleen maar zien genieten en glunderen en dat is wat mij betreft goud waard.'' aldus de vader van Corné.

Hoewel Corné al 24 jaar oud is, heeft hij het verstandelijke vermogen van een 7-jarige. Dit maakte het moeilijk om lid te worden van een muziekkorps. Corné gaat hier op een bewonderenswaardige wijze mee om. Hij besteedt veel van zijn tijd aan het bekijken van YouTube-filmpjes en het bezoeken van websites van verschillende muziekkorpsen. Met behulp van strijkkralen maakt hij prachtige logo's van deze korpsen. Tijdens de finales van taptoes overhandigt hij deze zelfgemaakte logo's als een hartverwarmend gebaar van waardering aan de betreffende muziekkorpsen.

Corné wordt in het zonnetje gezet
Corné wordt in het zonnetje gezet

Op 17 juni werd in Zwijndrecht een bijzondere taptoe georganiseerd, waarbij Corné opnieuw de betoverende sfeer van dit evenement van dichtbij mocht ervaren. Deze speciale taptoe was bedoeld voor mensen met een beperking, ouderen en gehandicapten. Een van de zeven deelnemende korpsen, genaamd 'Blij met muziek', bestond zelfs volledig uit mensen met een beperking. Corné werd na de ceremonie in het zonnetje gezet, waarbij hij zijn gerenoveerde oefen tamboer-maitre stok ontving. Met trots mocht hij alle muziekkorpsen van het veld leiden. Bovendien had hij de eer om zijn honderdste zelfgemaakte logo te overhandigen aan een van de deelnemende muziekkorpsen.

VriendenLoterij Fonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. Meer informatie op onze website: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds