Social label maakt design met een hoger doel

Nieuwsoverzicht

Social label creëert nieuwe kansen voor kwetsbare mensen in de maatschappij. In hun ateliers werken toonaangevende designers samen met mensen uit sociale werkplaatsen. Samen maken ze mooie nieuwe producten met een persoonlijk verhaal.

Deelnemers die houden van handwerk

Wekelijks zijn er atelierdagen en workshops bij Social label. Momenteel zijn er zo’n 33 deelnemers actief in de ateliers. Iedereen is, om wat voor reden dan ook, niet in staat deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Affiniteit met handwerk is een van hun gedeelde interesses. De meeste deelnemers blijven zes maanden tot een jaar bij Social label. Bij Social label leren ze bijvoorbeeld de Nederlandse taal, maar ook hun sociale en creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.

“Wat het voor mij zo leuk maakt bij Social label is de omgeving. Ik vind de mensen die hier zijn prettig om mee te mogen werken. Het is heel relaxt en er hangt een hele fijne sfeer. Wat voor mij heel welkom is, is de afleiding, om een moment in de week naar deze plek te gaan en dan mensen te ontmoeten die prachtig ontwerpen. Om een bijdrage te leveren en dit mee te mogen maken, dat geeft mij energie.”
Moniek, deelnemer Social label

Jonge ontwerpers opleiden

Social label biedt haar deelnemers een inspirerende laagdrempelige omgeving waar mensen van elkaar leren, werken in hun eigen ruimte en aandacht en waardering krijgen. Ze leiden jonge ontwerpers daarom op met kwetsbare mensen te werken. Dit levert hen waardevolle nieuwe inzichten op.

Het VriendenLoterij Fonds is al lange tijd partner van Social label. Omdat ze net als DOEN gelooft in de transitie naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Filmportret Lenie, deelnemer story atelier Social label
Filmportret Derya, deelnemer craft atelier Social label
Filmportret Moniek, deelnemer assembleer atelier Social label

Foto header: Studenten master program 'Practice held in common' Artez University
Foto overzichtspagina: Atelier meesters en makers uit Atelier Craft
Credits: Rene van der Hulst, Art-direction: Petra Janssen / Studio Boot