Financieringspartners kunst en cultuur

Om zoveel mogelijk kunst en cultuur in Nederland mogelijk te maken, werken we samen met verschillende financieringspartners. Lokale vernieuwers kunnen zo, dankzij een succesvolle crowdfunding of met behulp van een relatief kleine financiering, mooie culturele projecten realiseren. Graag stellen we onze financieringspartners aan je voor:

Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Een positieve beweging die erop gericht is om culturele projecten te realiseren. Mogelijk gemaakt door de mensen waar het uiteindelijk voor bedoeld is, het publiek of beter nog: de ‘crowd’. Het VriendenLoterij Fonds is matching partner van Voordekunst. Samen kunnen we nog meer makers helpen bij het financieren van hun project door middel van een crowdfundingcampagne en met het bereiken van een (nieuw) publiek.

Het VriendenLoterij Fonds draagt specifiek bij aan maatschappelijk betrokken projecten waarin het publiek een actieve rol speelt in de ontwikkeling, uitvoering en/of de presentatie van het project. Hier vind je welke projecten al zijn ondersteund door het fonds via Voordekunst.

Wil je een crowdfundingcampagne starten, dan kan je contact opnemen met Voordekunst.
Let op: je kunt voor hetzelfde project dan geen aanvraag meer indienen bij het VriendenLoterij Fonds.

Fonds Kwadraat biedt een lening aan kunstenaars en ontwerpers die maatschappelijke impact willen maken. Zij kunnen voor hun werk een aanvraag doen bij het ‘Fonds Geëngageerde Kunstenaars en Ontwerpers. Dit is een gezamenlijk initiatief van het VriendenLoterij Fonds en Fonds Kwadraat.

Maatschappelijke impact met kunst en ontwerp Kunstenaars en ontwerpers kunnen maatschappelijke vraagstukken op een andere manier bekijken en benaderen: creatief, ongebonden, nieuwsgierig en twijfelend, en zetten met hun werk veranderingen in gang. Het fonds voorziet hen van een gunstige financiering, zodat ze in staat zijn hun sociaalmaatschappelijke idee of werk te ontplooien.

Het kan gaan om een sociaal project in de buurt, het creëren van bewustwording omtrent een ecologisch vraagstuk of het veranderen van het perspectief van bestuurders, politici of ondernemers. Wil je een renteloze lening aanvragen voor jouw project? Dat kan via de website van Fonds Kwadraat. De maximale hoogte van de lening is €8.000,-.